Jeanne van den Boomen

Muziek,schilderen en tekenen zijn al van jongs af aan mijn grote hobby’s.

Doordat ik als zangeres van de band Silverline erg druk was met het verzorgen van optredens door het land in combinatie met de zorg voor mijn gezin, kon ik te weinig aandacht aan mijn schilderpassie geven.

Wel heb ik jarenlang met regelmaat lessen gevolgd op het MIK Pieter Brueghel te Veghel. De laatste jaren heb ik me meer frequent op het schilderen kunnen richten.

Omdat ik voor mezelf wat meer uitdaging wilde, besloot ik in 2010 te starten op de kunstacademie van Arendonk in België. Inmiddels ben ik bezig aan het 4e leerjaar. Ik volg de studie met veel plezier en interesse en de diverse technieken en mogelijkheden die ik geleerd heb, pas ik toe tijdens het maken van mijn werk.

Inspiratie voor mijn schilderijen, haal ik vooral uit de wereld om me heen, de dingen waardoor ik geraakt word en dat is heel divers. Dat kenmerkt ook mijn werk, soms kleurrijk en soms juist ingetogen in een enkele kleur. Maar altijd met een duidelijk evenwicht en balans in het schilderij.

Van portret tot landschap, van realistisch tot surrealistisch. Soms zelfs met een bepaalde symboliek….. Het is wat ik ben…..de vele verschillende schilderijen kenmerken dat.

Het liefst werk ik met olieverf omdat de kleurintensie van deze verf mij bijzonder aanspreekt en daarnaast gebruik ik ook acrylverf gecombineerd met div materialen zoals zand etc. Heel af en toe gebruik ik aquarelverf, maar daar ligt niet mijn voorkeur.

Schilderen is voor mij een zoektocht naar kleur, compositie en balans in de hoop iets te creëren wat bezieling uitstraalt en wat mensen op een of andere manier raakt.

Ik hoop u te mogen begroeten in onze galerie!

Tot ziens!

06-27586163
Jeanne@galeriedeschans.nl